28 mei - 9 juli 2022

Véronique Driedonks


Véronique Driedonks is grafisch kunstenaar. Zij woont en werkt in Eindhoven. Véronique maakt maakt driedimensionale etsen en tekeningen. Haar fascinatie voor ruimtelijk werk ontstond aan de Kunstacademie in Arnhem, waar zij in 2005 afstudeerde met grote installaties van allerlei materialen. Later verschoof de aandacht naar grafiek en werd alles 2D. Inmiddels ontsnapt Véronique aan het platte vlak door het papier tot reliëfs en sculpturen te vouwen, waarbij vorm en inhoud samensmelten. Ze noemt deze werkwijze ‘Print & Fold’.

De serie ‘Woven’ is gemaakt van stroken die uit etsen geknipt zijn. Ze zijn gedrukt op papier of textiel. Strook voor strook komen de beelden tevoorschijn. Omdat de oorspronkelijke etsen lineair getekende golven voorstelden, toont het geheel nu honderden fragmenten van rondingen die herschikt zijn in geheel andere composities.

Zelf zegt Véronique over de achtergronden van haar werk: ‘Bestaan is reizen. En ieder kunstwerk een kleine wereld, een landschap waarin vreemde elementen en figuren hun weg zoeken. Alles ontstaat in het krachtenveld tussen toeval en vaststaande principes. Net als in de natuur. Het geheel heeft regie nodig, niet alleen het meest weelderige stuk, maar ook het sobere, dat misschien eenvoudig lijkt.’

---

Onderstaand werk is een selectie. In de galerie is meer te zien!

Tevens zijn er twee boekjes te koop. Ëén door Véronique zelf gemaakt: "Luchtruim, alleen op de wereld." en een ander waar zij en vijf andere kunstenaars in staan, getiteld: "de lijn waaiert uit.".

Op de site van Stichting Grafein is daar wat meer informatie over te vinden.


ENGLISH